Backlink

Google Yönergelerine Uymayan 13 Backlink Türü

Web siteniz için SEO çalışmaları yaparken Google yönergelerine uygun olmayan backlink türlerini bilmenizin faydalı olacağını düşündüğümüzden dolayı bu içeriği hazırladık. Aşağıda paylaşmış olduğumuz bağlantı kaynaklarına sahipseniz Google cezaları ile karşı karşıya kalabileceğinizi unutmayın.

Link Değişiminden Uzak Durunuz

2007 yılında bu yöntem çok popülerdi. Bunu yapan her web sitesi sahibi Google’de çok kısa sürede sıralamaya girebiliyor trafiğini artırıyordu. Google bu yönteme karşı harekete geçti ve önlemini aldı. Bunu bir kaç kişiyle yaptıysanız sıkıntı olmaz ama sürekli olarak yapıyorsanız yakın bir süreçte zararını göreceğinizi bildirmek isteriz.

Konuk Yazarlık Artık Bitti

Çeşitli bloglarda konuk yazarlık olarak içerik paylaşan kişilerin bu süreci suistimal etmesinden dolayı bununla alakalıda bir güncelleme yaptı ve birçok siteyi cezalandırdı. Web siteniz blog ağlarından aşırı derece bağlantıya sahipse bundan korkmanız gerekir.

Haber Bültenleri

Buda son zamanlarda çok fazla kullanılan, özellikle büyük markaların yapmış olduğu bağlantı alma stratejileri arasında. Bir şeyi unutuyorlar: Bir bülteni binlerce haber sitesinde yayınlıyorlar ve web sayfalarına bağlantı veriyor. Aynı içerik, binlerce site ve aynı içerikten binlerce bağlantı. Bu spam! Bundan uzak durmak gerekiyor. O nedenle bu tür bültenler yaparken link etiketinizi dofollow yerine nofollow yapmanızı öneririz.

Sitenize Almamanız Gereken Backlink Türleri

Pagerank Değeri Yüksek Ücretli Bağlantılar

PR9 siteden backlink, PR8 siteden 3 aylık link gibi sloganlarla hizmet veren birçok kişi var. Bu hala devam ediyor. Google bundan nefret ediyor. Anlık olarak yükselmek istiyorsanız devam edin, alın. Ben kalıcı olarak yükselmek istiyorum diyorsanız zaten pagerank olayına aldırış etmezsiniz. Çünkü pagerank olayı artık bitti.

Makale Dizinleri

Özellikle yabancı makale kaynaklarını biliyoruz. Sitemizle alakalı bir makaleyi bu sitelere gönderiyor yayınlandığında heyecanlanıyorduk. Google bunların sadece bağlantı almak amacıyla kurulan site olduğunu biliyor. Bu nedenlede bunlara spam gözüyle bakıyor.

CSS ve Javascript ile Gizli Bağlantılar (Hacklink)

Google arama motorunun nefret ettiği bağlantı türü. Hacklink yani CSS ve Javascript kodlarıyla web sitesi sahibinin haberi olmadan bağlantı ekleme yöntemi. Bundan kesinlikle uzak durmalısınız. Zaten bu tür bağlantı alan kişilerin web sitesi de belli. Hepsi illegal hizmet veren sitelerdir. Ama bazı legal hizmet veren sitelerinde hacklink olayına sıcak baktığını hatta aldığını görüyorum ve üzülüyorum. Ya ne gerek var? Sabırlı olup, emek verip bir yerlere gelmek zor değil. Yeterki istikrarlı olun.

Footer ya da Sidebar Bağlantılar

Bir web sayfasının footer (alt kısım) ya da sidebar (yan kısım) bölümlerinden alınan bağlantılarda artık Google için önemsiz. Zaten penguen güncellemesiyle de bu tür bağlantılardan uzak durmanız gerektiğini tokat gibi bir cevapla hepimize vermişti. Hala etkisi yok mu bu bağlantıların tabi var ama sitenizin geleceği bir güncellemeye bakar. Benim önerim bu bağlantıları alacaksanız da sadece ana sayfada gözükecek biçimde almanızdır.

Düşük Çapa Metin Dağılımı

Eğer belli başlı çapa metinler ile bağlantı alıyorsanız büyük riske giriyorsunuz diyebiliriz. Çapa metin çeşitliliğini artırarak web sitenizin kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz. Tek veya bir kaç hedef kelimeye bağlantı almaktan uzak durunuz.

Yabancı Kaynaklardan Backlink Almak

Hizmet verdiğiniz Ülke Türkiye ama siz Almanya, Fransa ya da farklı bir Ülkeye sahip internet sitesinden bağlantı alıyorsunuz. Bu site fayda değil zarar vermektedir, verecektir de. Yukarıda makale dizinleri başlığı altında bahsettiğim konuda örneğinide vermiştim.

Otomatik Oluşturulan Bağlantılar

Mesela Fiver gibi platformlar üzerinden 5 dolar karşılığında alınan 10.000 bağlantı web sitenize fayda değil zarar vermektedir. Google bu tür otomatik bağlantılara sahip olan sitelere çok kısa sürede cevabını veriyor. Zaten böyle bir girişimde bulunduysanız o domaini çöpe atabilirsiniz. Boşuna mücadele etmeyin.

Botlarla oluşturulan her bağlantıdan uzak durun.

Düşük Kaliteli Web Dizinleri

Geçmiş dönemlerde her birimiz dizin sitelerine bağlantımızı eklemek için çok büyük mücadeleler verirdik. Bunların kalitesi hiç birimizin umrunda değildi. Ama artık bu tür sitelerde de kalite çok önemli. Düşük kaliteye sahip dizin sitelerinden uzak durmalısınız. Bir sitenin kalitesini ücretli veya ücretsiz olarak hizmet verip vermediğine bakarak değerlendirmeyiniz.

Alakasız Backlink

Sizin sektörünüzle alakası olmayan yerlerden bağlantı almanız büyük risk içermektedir. Web siteniz için alakalı kaynaklardan bağlantı almaya özen gösteriniz.

Benzer içerik ile Bağlantı Almak

Bir makaleyi onlarca sitede yayınlayarak bağlantı almak sitenize ciddi oranda zarar verebilir. Bu zararın kalıcı olma ihtimali çok yüksek.

Yukarıda paylaştığımız yönergeleri dikkate alarak web sitenizin dış kaynak konusunda zarar görmemesini sağlayabilirsiniz. Arama motorlarında yükselmek için dikkat etmeniz gereken ilk konu iç optimizasyon. İç optimize olmadan yükselmeyi hedeflemeyin. Geçmiş dönemde bunlar önemli değildi ama artık çok önemli. Google sürekli kendini geliştiriyor ve yeniliyor. Kaliteleşme yolunda ilerlerken kullanıcılarının da bu yolda ilerlemesini istiyor.

Daha fazla içerik için hemen damlakaraman.com.tr/backlink bağlantısını ziyaret et.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu